onsdag 16 oktober 2013

Bildbomb: Siri.


 Min storasyster Ellika tar inte riktigt modellandet på lika stort allvar som lillasyster Alva i förra inlägget...

 Men mot slutet lugnade hon ner sig en aning och såg nästan seriös ut. Här på bilderna är resultatet av min omarbetning av mitt första mönster: koftan Siri. Den finns nu i fler storlekar, har diagram (vilket jag tycker är bättre än skrivna instruktioner), påstickade knappkanter, mindre halsringning, kort istället för lång, ärmarna är lite annorlunda i sin utformning och masktätheten är också ändrad. Jag är mycket nöjd.

Mönstret är alltså mitt eget, det kommer också att finnas hos Solkustens spinnverkstad från och med syfestivalen och på ravelry någon tid efter.

Garnet är Solkustens tvåtrådiga i ljusgrått och stickor 4mm.
 Även här är modellen storlek small och koftan storlek medium.


12 kommentarer:

 1. Å! Den är sagolikt fin, din Siri!

  SvaraRadera
 2. så fin den är med mönsterstrukturen:)

  SvaraRadera
 3. Den är så himla fin och jag blir till och med sugen på att sticka i grått, det händer sällan!

  SvaraRadera
 4. Jaha.....
  Får jag sticka en till i "Design Viffla" då....
  Hoppas att jag kan köpa beskrivning "löst" p festivalen, utan garn alltså, annars spricker min budget :)
  Din modell av kofta är verkligen min! Lagom rörelsevidd, bra längd, och (kanske ffa) en urringning jag tycker mycket om!

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt fin kofta! Och så vackra bilder i höstsolen! Garnet verkar helt underbart fylligt och fluffigt, färgen är riktigt snygg och "ren" grå. Mästerlig!

  SvaraRadera
 6. Asså jag berättade för min sambo häromdagen att jag hittat en kofta från en bloggare som är bland de finaste koftorna jag nånsin sett. Topp 3 typ. Plus att denna kofta skulle jag kunna tänka mig att sticka enfärgad (vilket jag aldrig har sagt, om något). Hoppas du hojtar till när det kommer på Ravelry! Kommer inte ha något emot att kasta lite pengar åt ditt håll ;) Är nog mkt mer avancerat än nåt jag nånsin stickat men jag kör learning by doing så det är najs ;D

  SvaraRadera
 7. Veldig, veldig fin! Kommer til å holde utkikk på ravelry når mønsteret kommer.

  SvaraRadera
 8. Hej, köpte mönster och garn på syfestivalen i Borås men då utan diagram då jag belv helt kär i Siri. Där fanns dock ett tillägg till vidare halsringning och kortare modell. Är det nån skillnad på det tillägget och ditt nya omarbetade förutom diagrammet?
  hälsningar Anna S

  SvaraRadera
 9. Tack så hemskt mycket alla för alla fina ord!

  Anna S: Det är skillnad, ja. Som jag skrev så är masktätheten annan, ärmarna är annorlunda och knappkanterna påstickade efteråt och ser annorlunda ut. Så även om man följer den första beskrivningen med ändringar för halsringning och längd så blir koftorna lite olika.

  SvaraRadera
 10. Jag längtar så mycket efter mönstret! Har det perfekta garnet redan öronmärkt, himmelblå Angorette från Tantkofta. Har aldrig längtat så efter ett mönstersläpp!

  SvaraRadera
 11. Koftan är jättefin!! Vill göra den, men undrar om mönstret du säljer är på engelska, eller kanske finns det på svenska?? undrar Malin i Gävle

  SvaraRadera