onsdag 20 november 2013

Siri är helt ute!

 Japp, nu finns äntligen mönstret till koftan Siri att köpa på ravelry.
 Jag hoppas att ni har överseende med att det har tagit ett tag.
Koftan Siri är stickad i ett stycke helt utan sömmar. Man börjar vid halsen och stickar ner till ärmhålorna ungefär. Sedan delar man av för ärmar och stickar vidare ändå till nederkanten. Sedan stickas ärmarna och till sist plockar man upp maskor för knappkanter och halsringning och stickar dem!

Siri finns i storlekarna S - XL och stickas på stickor 4mm med en masktäthet på 20m och 28v på 10x10 cm. Jag har stickat den i Solkustens spinnverkstads tvåtrådiga garn, det går åt mellan 950 och 1100 meter beroende på vilken storlek man stickar. Det går såklart bra att sticka koftan i annat garn, jag skulle till exempel tro att Magasin Duetts garn supersoft passar bra om man stickar med det dubbelt.

Mönstret är på engelska, köp det här:


Lite extra information för att krångla till saker: eftersom jag gjorde om mönstret så finns det två olika versioner av Siri. Denna är den nyare, det är också den som syns på bilderna. För att inte blanda ihop dessa (som båda finns att köpa hos Solkustens Spinnverkstad) så har jag och Ingrid som har Solkustens Spinnverkstad beslutat att den äldre modellen får byta namn till "Iris kofta". Exakt vad som är skillnaden mellan dessa har jag skrivit om här.

4 kommentarer:

 1. Åh vad skoj! När julen är över ska jag kika på denna igen :) Men den är stickad runt eller?

  SvaraRadera
 2. Hej Linnéa!

  Det är en fantastisk kofta, och den har åkt direkt in på min måste-sticka-lista. Jag sätter igång så fort jag bestämt mej för vilket garn jag ska använda! Så småningom gör jag nog en Iris också, skulle passa perfekt som fin-plagg.

  Ser fram mot nya modeller från dej - så ung och så otroligt skicklig!

  SvaraRadera
 3. Jag kommer inte att hinna påbörja en ny kofta på länge, men kunde inte låta bli att köpa mönstret. Ser verkligen fram emot att börja sticka en Siri, och funderar redan på garnvalet...

  SvaraRadera
 4. Åh hurra, den är så himla fin! Jag undrade lite hur tjockt garnet du använt är? Jag har ett tvåtrådigt garn som har löplängd 300 m/100 g, skulle det kunna gå att använda tror du?

  SvaraRadera