onsdag 26 november 2014

Något blått (eller Sylusten är tillbaka)
På syfestivalen köpte jag en stor hög med tyger från Korps, de hade köpt upp ett lager tyg från en nedlagd kostymfabrik och sålde alla tyger för 20:- / meter eftersom de inte visste exakt innehåll. Detta tyg tror jag innehåller ganska mycket ylle: det har ett fantastiskt fint fall och skrynklar nästan inte alls.

Mönstret är Butterick B5748 som jag föll för på grund av den djupa ringningen bak. Detta är det andra mönster jag någonsin syr efter, alla mina andra klänningar har varit variationer på Hawthorn från Colette Patterns, som jag tycker sitter bättre på mig än denna trots en del små ändringar. Planen jag har nu är att rita om halsringningen på det mönstret och sy en till klänning som är djup i ryggen. Det kommer säkert att hända någon gång när jag sytt klart allt annat jag vill sy.


Det är första gången jag syr i en dragkedja i ett plagg, annars har jag varit en knäpperska av stora mått.
 Jag har även fodrat hela överdelen, det var roligt att lära sig!

Vad gör man åt skärp som petar ut? Klipper? Limmar med superlim?

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Snygg klänning med vackert foder.
  Skärp som petar ut - en extra sölja? - alltså något att peta in skärpändan under - borde lösa problemet. Förr i tiden brukade det finnas en fast och en flyttbar men i brist på det så går det kanske att sy eller virka något som man kan peta in skärpfliken i.
  Hälsningar Fröken Slöjd

  SvaraRadera
 2. Hej Viffla! Jag vill bara tacka för en inspirerande blogg med massor av fina saker och bilder, det är alltid så roligt att titta in till dig. Den här klänningen är jättefin!
  Hälsningar Annica

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar blå färg, vacker som en sommarhimmel.

  Det där skärpproblemet brukar jag lösa som Fröken Slöjd föreslår, fast i en enklare variant. Jag knyter en bit garn i lämplig färg runt skärpet. Eller sytråd om jag vill ha det mer osynligt. Håller inte så länge, men är lätt att byta ut.

  SvaraRadera
 4. Du stickar och syr så fin fint- Angående skärpproblem jag brukar ta en gummisnodd några varv till lagom storlek att stoppa in skärpänden i. Kristina

  SvaraRadera