måndag 14 februari 2011

Vägen till den långsamma lyckan

Jag var på en väldigt trevlig tvåändsstickningsworkshop i onsdags, och stickade då en grå början. Efter ett tag insåg jag att den blev för stor, så jag lade upp en blå och blå med något mindre stickor. Åh jag tycker om att tvåändssticka! Men, jag har ingen aning om hur man mönsterstickar, är det någon som kan förklara eller har någon bra länk?

6 kommentarer:

 1. my friend and I have tried to do this as we both lived in sweden at one time. we googled it and there was a pattern for slipper socks but thats all we know, oh and also try youtube, there are videos for it there as well

  SvaraRadera
 2. Tvåändsstickning är otroligt roligt, även om det går långsamt!

  Som jag har förstått det så kan man mönstersticka på två sätt. Antingen med två grundtrådar och en mönstertråd, och då löper mönstertråden med på baksidan och du varvar de två grundtrådarna som vanligt. Passar nog bäst till mönster med ganska få maskor i mönsterfärgen (jag har aldrig stickat på detta viset)
  Eller så har du bara två trådar, en i grundfärgen och en i mönsterfärgen. Då stickar du rätt maska med rätt färg, och om du måste sticka tex två grå i rad så tvinnar du mönstertråden mellan dem. Passar bäst till mönster där båda färgerna framträder ungefär lika mycket.

  Oj, detta blev nog min längsta kommentar nånsin :)

  SvaraRadera
 3. fiint! Vad roligt att vi börjat tvåändssticka alldeles samtidigt :)

  Att sticka med två färger var enkelt, om du har en av varje färg (som jag hade) så bara tvinnar du en extra gång när du vill ha fram samma färg en gång till.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Åh tack så väldigt mycket alla! Nästa projekt blir mönsterstickat i tvåändsstickning, vänta bara! :)

  SvaraRadera
 5. Vad kul att du gillar det, men hur kan man annat?!? Och fina som attan blir dina vantar!
  Jag håller just på med tvåändsstickade Moravantar och kör enligt Nitsirks första variant ovan - två trådar av bottenfärgen och en färg av mönsterfärgen. Blir jämnt och fint och varmt med tre trådar. Har använt samma variant för smalare bårder också.

  SvaraRadera