tisdag 24 mars 2015

En RamonaEn kofttrend jag hakat på är att sticka en Ramona. Jag är dock sist av alla att sticka den eftersom mitt motstånd mot att sticka något många andra stickat gjorde att det tog lång tid för mig att inse hur fin den är. Jag är så fånig ibland. Nu när motståndet är borta har jag stickat en till (kommer på bild när den fått knappar) och planerade att sticka en tredje innan jag talade förstånd med mig själv. Lite variation kan ju trots allt vara trevligt.

Hur som helst, en mycket trevlig kofta både att sticka och att använda. Jag stickade min i kashmirtweed från Magasin Duett, samma kvalité som jag använde i den gröna koftan. Jag använde stickor 5mm och 4,5mm till kanter. Jag använder numera uteslutande mina hiyahiyastickor, de är helt fantastiska! Jag önskar bara att jag hade dubbelt så många, så att jag aldrig saknade stickor när de är upptagna i andra projekt.5 kommentarer:

 1. Söt! Ser ut som en perfekt baskofta. Förstår grejen med att inte vilja sticka det som alla andra gör dock, vissa mönster kan verkligen bli en hajp.

  SvaraRadera
 2. Jag har också ett väldigt motstånd mot att sticka det som "alla andra" stickar. Visst är Ramona fin men mitt motstånd är kvar, åtminstone ett tag till. ;-)

  SvaraRadera
 3. Hej Linnea, jag har just hittat till din blogg och beundrat allt du gjort - hittlills. Blir så inspirerad av din fantastiska kreativitet och produktivitet! Köpte Betula mönstret och garn på Fårfesten i Kil och har, efter ett par fadäser kommit igång ordentligt nu, det är verkligen ett fint mönster och ett fantastiskt garn att sticka i, det från Solkustens spinneri! Sen att du kommer från Värmland gör mig speciellt glad, jag är själv från Karlstad:)
  Det ska bli kul att börja följa dig! På återseende!

  SvaraRadera
 4. Hej! Funderar med på en Ramona. Vilken storlek gjorde du och hur många meter gick åt? Tittade på deras hemsida, vill också gärna ha en tweedkofta men såg inte det garnet du nämnde?
  Vore fint att få lite info om ditt projekt innan jag väljer garn tänkte jag.
  Mvh Emelie

  SvaraRadera
 5. Jättefin kofta, precis som nästan allt du visar! Hur mycket garn gick det åt, på ett ungefär?

  SvaraRadera