tisdag 27 april 2010

Nyspunnet

100 gram BFL, s-tvinnat. Den första biten spann jag på slända, resten på min spinnrock. Jag vet inte precis hur många meter det är eftersom jag började sticka av det innan jag hade räknat...

85 gram och 300 meter babyalpacka, z-tvinnat, spunnit på min spinnrock. Ja, okej, jag är både frälst och beroende av alpacka. Som tur är ser jag inga nackdelar med mitt beroende, förutom att det är en aning kostsamt. Fast det gör ju bara att jag har mindre pengar att slösa på onödiga saker.
Dagens krokus är till alla fina människor som kommenterar här, det är en fantastisk egokick att läsa alla kommentarer!

10 kommentarer:

 1. Åh, jag måste kämpa på med mitt spinnande, att kunna göra garner som dina är långt bort! De ser underbara ut!

  SvaraRadera
 2. Du har något att hämta på min blogg, men jag ser att du redan haft den hos mig (ligger lite efter i bloggläsandet) men jag ska genast läsa på om dig.

  SvaraRadera
 3. Cecilia: Gör det! Det är helt underbart att sticka i handspunnet garn, just för att man kan få det att bli precis som man vill :)

  The Willow Fairy: Tack! Åh vad kul! :)

  SvaraRadera
 4. Åh, vad jag blir sugen på att spinna!!! Är det svårt? Behöver man gå kurs eller kan man testa sig fram t ex med hjälp av en farmor eller mormor som spunnit förr?

  SvaraRadera
 5. Jag tycker inte att det är svårt, men jag har ju gjort det ganska länge. Jag lärde mig det av min mormor, så det funkar! Annars kan jag rekommendera att köpa ett nybörjarkit från spinspiration, med slända och lite ull, och kika efter spinntips på youtube. :)

  SvaraRadera
 6. Fina garner, så jämnt och fint! Jag gillar också alpacka mycket, var på kurs sist sommar en helv vecka, det kan jag leva på länga! Och med hem kom en hel del fiber och en tom plånbok.... så jag vet vad du menar.

  SvaraRadera
 7. Jag bara måste försöka lära mig att spinna. Jag har nu införskaffat slända och lite ull från spinspiration,, Nu ska man bara försöka hitta någon som kan lära mig.. eller bra klipp på nätet. Kan du tipsa om någon sida eller bok som förklarar bra?

  SvaraRadera
 8. Kolla in svea spinnargilles blogg, och fråga dom! Det ligger bra videos där och dom har säkert bättre tips på länkar än jag har, eftersom jag inte lärde mig att spinna på det sättet... Lycka till! :)

  SvaraRadera