lördag 24 april 2010

Helglivet

Idag är dagen studsmattan monterats upp, den sista snön smält bort och maten ätits ute. Glass, bara ben, påskliljor och solglasögon.

Här ovanför är ungefär 100 gram nyspunnen BFL. Entrådigt, s-tvinnat, spunnet på min spinnrock. BFL är en av mina absoluta favoritfibrer: den har långa fibrer, är väldigt glansig och himla mjuk. Dessutom är den mycket billigare än t.ex. merinoull, som jag upplever är ungefär lika mjuk. Så snart den har torkat tänker jag börja sticka ett nytt projekt av den, som så småningom kommer att visas här, men tills vidare är hemligstämplat.

Dagens slända blev helt klar igår, den väger strax under 40 gram och är helt i björk: masurbjörk som tyngd och vanlig björk som ten. Till på köpet är den helt olimmad, delarna passar precis in i varandra utan att glida isär. Den är linoljad som alla mina andra sländor, jag tycker inte att något annat behövs när träet är så vackert i sig. Jag får alltid en känsla av att det är något som man försöker att dölja när man betsar eller målar på rent trä.

8 kommentarer:

 1. Dina sländor är helt fantastiska, nog för att jag håller alla tummar och tår för att jag ska vinna i morgon, men om inte finns det någon möjlighet att t.ex köpa en av dina sländor?

  SvaraRadera
 2. Tack så hemskt mycket!
  Jo, det skulle nog gå, i princip. Jag ska fundera på saken! :)

  SvaraRadera
 3. Så vacker!! Vilken fin ådring björken har!

  MVH /Annika

  SvaraRadera
 4. Oj, så vackert trä!!! Instämmer att det är vackert när det får synas.

  SvaraRadera
 5. du är ju så duktig att man svimmar!

  SvaraRadera
 6. Ser att jag inte är först att fråga, men jag ställer mig i kön - kan man köpa dina sländor - är så härligt vackra och så gillar jag att köpa "lokalt"

  SvaraRadera
 7. Fasen vilket vackert garn! Jag tycker att det verkar så svårt att spinna och framförallt att spinna jämnt. Jag har testat en gång men det var så grymt svårt! Det får bli ett senare projekt.

  SvaraRadera