onsdag 31 juli 2013

Knäpphärveln


Ett av äventyren förra veckan var en helt fantastisk loppisrunda med min faster. Jag har letat efter en knäpphärvel länge och efter några stopp stod den där, helt stabil och fin med ett helt otroligt räkneverk som jag aldrig sett något liknande förut.

Det är som en urtavla, siffrorna är otydligt inristade och syns ganska dåligt även i verkligheten. När visaren har gått ett varv har man vevat sextio varv. Alltså är det lätt som en plätt att räkna ut hur många meter garn man har. Någon gång i framtiden kanske jag målar knäpphärveln.

7 kommentarer:

 1. Vilken underbar härvel. Min är en vanlig oknäppig och det tar tid att räkan trådarna. Det här får väl nästan räknas som den tidens high tech. :-)

  SvaraRadera
 2. Hej! Vilken fin blogg! Jag blev så glad när jag hittade den igår! Så fina saker du gör. Jag laddade ner mönster på Pralin och Acer, vilka garner tycker du man ska ha? Vart får jag tag på det garnet du använt till Pralin? MVH Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, och vad roligt att inspirera! Jag tycker att man ska använda garn som man gillar, det finns en massa bra förslag på ravelry tex. Om jag skulle sticka acer igen skulle jag nog använda magasin duetts garn supersoft dubbelt (www.magasinduett.se). Garnet till min Praline köpte jag i min lokala garnaffär, men den finns också på perssonsgarn.se.

   Radera
  2. Tack för hjälpen! Alltid bra med lite vägledning. Var inne och tittade på Magasinduetts garn. Vilka vackra färger. Blir svårt att välja. Ha det!

   Radera
 3. Vilken fantastisk uppfinning. Jag har aldrig hört talas om knäpphärvlor förut. Vad kul att du hittade en så fin.

  SvaraRadera
 4. Så fin! Jag skulle också behöva en knäpphärvel men jag är inte helt säker på att jag får plats med ännu en pryl här hemma :)

  SvaraRadera
 5. Tss. Jag har precis samma problem, så den kommer nog att få bo på släktgården tills jag har ett hus eller så... :)

  SvaraRadera