lördag 4 oktober 2014

Två nya mönster!

 Låt mig presentera sjalen Picea!

Picea är en enkel sjal stickad på stickor 4,5 mm i solkustens entrådiga garn som det går åt två härvor av. Du börjar i mitten av sjalen med några få maskor och stickar rätstickning i två färger ungefär tills du tröttnar, sedan avslutas sjalen med en lagom lång spetsstickad bård i en färg och virkad avmaskning i den andra färgen.

Picea har ett lättmemorerat mönster och stickas upp snabbt. Sjalen är på grund av sin avlånga form enkel att bära till det mesta.

Mönstret går att köpa från Solkustens Spinnverkstad.


Och titta här! Sveriges första nätbaserade sticktidnings första nummer har kommit ut, och ett av mina mönster är med, och inte nog med det, på framsidan! Läs mer om tidningen här och titta närmare på sjalen här.

Sjalen är stickad i filisilk färgat av Tant Kofta, ett helt ljuvligt garn! Har ni inte testat det så gör det. Till sjalen går det åt två härvor.

10 kommentarer:

 1. Jättefina sjalar. Jag gillar även din kofta Siri, synd att inte mönstret finns att köpa på svenska. Skulle vilja sticka den i färg. Jag undrar också vad det är för kofta du har på dig på din "första bild"? Den orangea koftan

  SvaraRadera
 2. Så fiiiiina!=0) Blev särskilt förtjust i den översta. Den lägger jag till på att-göra-listan.

  SvaraRadera
 3. Såg din nya fina sjal på Stickfestivalen och det är vädligt roligt att ha fått publicera din finfina Betula i Avmaskat! :)

  SvaraRadera
 4. Hei Viffla! Picea er eit vakkert sjal som eg kunne tenkje meg å strikke før vinteren kjem! Men eg finn ikkje mønsteret, verken på Raverly eller på heimesida til Solkustens S.? Har eg oversett noko?

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 7. Jättefina sjalar! Jag skulle också vilja sticka Picea, men kan inte komma in på Solkustens hemsida och webshop. Är det problem med sidan?
  Hälsningar Lotta

  SvaraRadera
 8. Fina sjalar...den gråa gillar jag och snabbt till Solkustens hemsida o kolla men den ligger nere. Vi alla som gillar den får ge oss till tåls...enl facebook ska de fixa hemsidan nästa vecka...lite cliffhanger känsla just nu.

  SvaraRadera