torsdag 16 april 2015

En riktigt somrig klänning

 Titta! Det är vår här nu! Det är dock inte så varmt att jag går runt barbent för jämnan, men jag frös inte alls i alla fall.
 Här är i alla fall en klänning jag sytt och som helt klart är något av det bästa jag gjort. Jag föll för detta tyg på grund av det fantastiska mönstret, och när jag fick hem det märkte jag att det är väldigt tunt. Alltså inget som passar att sy kragar och grejer av, utan det fick bli en fodrad historia. Jag valde att utgå från Buttericks B5748, alltså samma mönster som jag använde till den blåa klänningen. Och trots att jag inte gjorde några ändringar alls i livet så är passformen enormt mycket bättre på denna klänning än på den i ylletyg. Detta beror nog helt på att detta tyg är ganska smidigt och formar sig efter kroppen. Jag gjorde två stora ändringar, den första är att jag satte ihop bakstycket till en del (så slapp jag en söm på mitten) och sydde ihop ytterdelen och foderdelen på ett annat sätt, genom att spara axelsömmarna till sist och sy dem för hand. Den andra ändringen är att jag bytte ut kjolen mot en egen (helt enkelt tre meter tyg jämnt rynkat runt magen) och lade till fickor, för det måste en ju ha. Nästa gång jag syr klänningen ska jag nypa bort lite tyg i urringningen bak, det är lite över vilket kan ses på sista bilden.


 Ps: jag är väldigt mycket i odlartagen, det är så himla roligt att kunna peta i rabatter och gräva land. I tunnan som står mot trappan tänkte jag odla rosenbönor som ska klä in hela förstukvisten om det blir som jag vill.
3 kommentarer:

  1. Så ljuvligt fint.....tack för en fantastiskt inspirerande blogg.........Kramiz Stina

    SvaraRadera
  2. Underbart vackert tyg och jättesöt klänningsmodell. Och vilka fina bilder!

    SvaraRadera