onsdag 10 juli 2013

SolutionSolution - sjalen som är lösningen! Anledningen till att jag började på projektet att sticka sjalar till mina släktingar var att när jag börjat sticka på denna sjal insåg att jag redan har två gröna sjalar i samma nyans och att jag knappast behöver fler själv. Saken är den att jag verkligen tycker om att sticka sjalar och att mitt garnlager mest består av enstaka härvor som passar att sticka sjalar med, men jag behöver egentligen inte alls fler sjalar (även om det här att behöva är ett ganska relativt begrepp när det gäller min stickmani). Detta gjorde att den gröna sjalen blev liggande oblockad väldigt länge. Sedan kom jag på idén att sticka tre sjalar till och skicka iväg. Denna sjal fick min kära faster Jenny (nu har jag skrivit sjal/ar tio gånger i ett stycke - och nu elva).

Garn: Drops Lace. Ett väldigt trevligt och mjukt garn, men här kände jag igen att det var lite tunt, så jag har stickat med dubbelt garn. Det gick åt lite mer än 100g, och jag har stickat med stickor 4mm.

Mönster: Solution av Kamilla Svanlund. Väldigt välskrivet, fantastiskt fint! Jag är hur nöjd som helst. Även denna sjal (12) är halvmånformad, vilket gör att man slipper "snibben".

3 kommentarer:

  1. Solution är en väldigt vacker sjal! så det är bara att gratulera din faster Jenyy till en sån fin present:)

    SvaraRadera
  2. Den är verkligen såå himla fin! Solution är ett favorit-sjalmönster hos mig.

    SvaraRadera
  3. love your blog and your wonderfull knitting!

    SvaraRadera