tisdag 30 mars 2010

Favorit i repris

För ett par dagar sedan fyllde min moster 31. Här är min present till henne. Jag åker nämligen till henne imorgon. Hon bosatte sig på min släktgård med sin familj och skaffade ganska omgående en shettis, en prickig pippihäst (som egentligen är en knabstruper) och fem roslagsfår. En katt och en påfågel dök upp från ingenting och flyttade in de också. Första året kom det två lamm, Svea och Pontus, och sedan dess har flocken bara vuxit. Nu tror jag att det är ungefär 40 tackor av rasen roslagsfår. I höstas (jag inbillar mig - förstås - att det var för min skull) köpte mostern elva finullsfår; tio tackor och en bagge. Finullsfåren ska få lamm precis precis när som helst, roslagsfåren har redan fått en massa lamm. Än är finullsfåren inte klippta, men det blir himla kul att hjälpa till med klippningen och använda den ullen så småningom.

Innan mostern flyttade till gården bodde ett gammalt par där, som hade får, grisar, kaniner och höns. När jag var liten var jag alltid med och matade djuren när jag var där, och klippte får första gången när jag var ungefär tio år. Då klippte de fortfarande för hand (om jag inte minns fel - det kan vara så att jag inte fick använda den elektriska saxen också...), det tog himla lång tid, men var väldigt roligt.

Detta är en kællingesjal, ett mönster rekonstruerat från en dansk sjal från 1897. Jag tycker himla mycket om mönstret, detta är sjal nummer tre i ordningen. Jag har använt kampes tvåtrådiga plädgarn i färgen natursvart och stickor 3,5. Sjalen har varit klar ett tag men det kändes bra att visa upp den nu när mottagaren fyller år. På bilderna är min fina näst yngsta lillasyster, iklädd en klänning jag sydde för ett par år sedan men nu har vuxit ur.

2 kommentarer:

  1. Å vilka vackra bilder! (Jag börjar bli en papegoja när jag kommenterar på din blogg, skriver hela tiden samma ;))
    Otroligt vacker, dramatisk sjal. Moster kommer att bli Glad tror jag!

    SvaraRadera
  2. Haha, i så fall är jag också papegoja, för jag blir lika glad varje gång :)
    Tack!

    SvaraRadera