lördag 10 augusti 2013

Favoriter

 Jag har väldigt lätt för att fastna i saker jag gillar, allt ifrån att jag lyssnar på samma låt eller skiva konstant i en månad till att jag äter sushi varje dag en lång period.

Just nu kan jag inte få nog av garnet supersoft från Magasin Duett. Jag har precis avslutat den gråa koftan, börjat på en till i rött och planerar samtidigt att sticka minst två till i samma garn. Ibland är det ganska skönt att slippa bestämma vilket garn utan bara behöva välja färg, men jag skulle vilja testa fler garnsorter och inte fastna i de jag känner till.

 Ett garn som jag gillar och som är rätt nytt för mig är Semilla Fino.
Hjerte Fine liknar Semilla Fino mycket och är också bra.
 En annan storfavorit är Solkustens entrådiga. Jag har aldrig stickat med ett garn som är så fluffigt och har så fin gloria.

Vilket är ditt favoritgarn och varför? Bertätta!

11 kommentarer:

 1. Jag har köpt magasin duett dark apple. Så himla fina färger det finns hos henne! Stickar nu på Acer, lite lurigt att inte tappa maskor men det ska nog bli bra. Garndjungeln är verkligen stor, så bra tips är guld värt. Superfin kofta ju, den vita. Väldigt fint mönster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt, just den färgen blir nog nästa jag vill sticka i. Tack!

   Radera
 2. Jag har också snöat in på Duetts Supersoft... :-D
  Stickar en kofta i "Calypso" och har samma röna + det turkosa till en tröja sen...

  Allt blir så snyggt i det garnet!

  SvaraRadera
 3. Inspirerad av dig så har jag också gjort ett inlägg om garn.
  http://docksjo.com/yarn/

  SvaraRadera
 4. Jag "suger" lite på några färger av just detta... Det SKA bli en lite "tokrandig" kofta (om jag bara kan bestämma mig för att lite på något mönster...)
  Annars tror jag att Snaeldan (som jag köpt vid Islandsgarn) kan bli en favorit. Har just nystat vad som ska bli en stjärnmönstrad tröja. Mjukt och härligt känns det, helull från Färöarna om jag nu inte minns tokigt.
  Just upptäckt att Petra kommer till Syfest i Stockholm, då ska jag färgfrossa till min "humörtrjöja" hoppas jag!
  (Har du haft den grå koftan visad här? Vore intressant med tanke på mitt projekt:D)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha! Det garnet måste jag testa, tack! Nej, den gråa är hittills obloggad. Men den kommer snart! :)

   Radera
 5. Vad roligt att du tycker om Supersoft! Själv skulle jag vilja testa garnet från Solkusten.
  Hej från Petra

  SvaraRadera
 6. Ja det är verkligen roligt att testa nya garner, särskilt om de är trevliga. Jag beställde nyss The Fibre Company Canopy Fingering och är jätte spänd på att få känna på det.

  SvaraRadera
 7. Nej, jag har tyvärr inget favvogarn än, är fortfarande på jakt efter DET DÄR GARNET :-) Och jag måste erkänna att jag har varit sugen på att prova Supersoft en längre period nu, det står högt upp på min garnlista. Så alla tips på ullgarn tas emot med en stor tacksamhet :-)

  SvaraRadera
 8. Just nu är det samma som ditt, Magasin Duett´s Supersoft. Igår inhandlades 12 nya nystan som ska bli tröjor och/eller koftor. Jag gillar garn som är sträva att arbeta med, men dessa är ju inte alltid så sköna att bära som plagg. Supersoft blir verkligen hur mjukt som helst när det är tvättat och centrifugerat. Bara sååå bäst! Att det dessutom har ett mycket förmånligt pris gör ju det hela ännu bättre. =)

  SvaraRadera
 9. Det är väldigt lätt att fastna i det en tycker om :)
  BC Garn Shetlanduld är lite av en favorit hos mig just nu. Jag har stickat två koftor och en tröja av det på ganska kort tid :)

  SvaraRadera