onsdag 14 augusti 2013

Nu börjas det igen.

När det kommer till att starta nya stickningar är jag nog ganska sträng mot mig själv, jag vet nämligen allt för väl hur dåligt samvete jag får när jag har för många projekt liggande som inte kommer någon vart. Det dåliga samvetet tar också effektivt död på skapargjädjen.

Därför har jag panikstickat på två projekt som just blivit klara - dels dessa vantar och dels en liten kofta - och nu är ett nytt projekt igång, nämligen Islandskoftan! Den stickas på stickor 5,5 mm och jag har aldrig stickat med så stora stickor förut, det går så himla fort! Jag ska också testa att göra en steek och klippa upp koftan - en stor grej för mig eftersom jag tycker att det är bra att kunna repa upp och återanvända garnet om man blir missnöjd och det går ju inte. Poängen med att göra det i detta ospunna garn är att det knappt går att repa upp som det är, och då kan jag ju lika gärna klippa i det.

9 kommentarer:

 1. är det plöti lopi du stickar med? just det garnet har jag aldrig stickat med, men jag har stickat med liknande förgarn.

  stora stickor och steekar - då är det närmast en expresstickning du håller på med:)

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken helt underbart glödande färg! Det kommer bli hur vackert som helst, ser fram emot att se hur den växer fram -och modigt med steek, det har jag aldrig vågat...

  SvaraRadera
 3. Jo, det där med samvete känns igen...
  Men jag kan skylla på mina trassliga leder:) Jag måste kunna variera stickning och t.ex. broderi och likaså olika grovlek på stickor. (5.5 är nog min gräns uppåt numer) Och så lever jag på vad en bloggare skrev när jag fick ett sjal mönster: EN stickning till kan man alltid lägga upp!
  Det där blir vackert!
  Är det besvärligt att sticka i förgarn? Jag har sett hos Islandsgarn, men ännu inte vågat riktigt.

  SvaraRadera
 4. Ser fint ut! Kul att du ska sticka en islandströja :) Jag är på Island just nu och idag var jag i garnaffären och handlade lite. Röd plötulopi som jag tänker sticka en tröja av. Tänkte para ihop det med grått + lite svart eller ljusgrått. Din färgkombo var också himla snygg!

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Heidi: Ja precis! Det går så himla snabbt!

  Maria: Alltså, det är väldigt läskigt...

  Eva: Det beror nog på hur hårt man stickar, det går ju av lätt. Det finns också olika förgarn med olika grovlek och strävhet på fibrerna, men det jag stickar i (plötulopi från istex) är både grovt och strävt, så det håller ihop väldigt bra.

  Helga: Vad roligt! Jag längtar tillbaka till Island.

  SvaraRadera
 7. Tack för svaret!
  Det är just Plötulopi jag funderar på. Handlar nämligen väldigt gärna från trevliga Åsa med Islandsgarn:)

  SvaraRadera