söndag 10 november 2013

En liten en.Denna kofta är ganska nära perfekt, vilket är lustigt eftersom jag föredrar knäppning på koftor. Eller egentligen på det mesta jag har på mig utom trosor och strumpbyxor. Knäppkängor, klänningar med en massa knappar och koftor. Men inte här! Och ändå känns det så bra. Här har vi alltså en liten kofta som går att ha över både kjol och klänning. Jag har en krypande känsla av att ni kommer att se mer stickat i detta format i framtiden.

Mönster: Helt eget, jag stickade den samtidigt som jag hade en liten kurs i hur man stickar en kofta efter egna mått för min stickgrupp, som för övrigt är en helt underbar samling människor. Koftan är alltså stickad efter mina egna mått och strukturmönstret är avbruten mosstickning, som man tex kan se i detta sockmönster.

Garn: Magasin duett supersoft i färgerna donkey (restgarn från min Clara) och tobacco. Tobacco är en av mina favoritfärger, alla kategorier, och jag har fortfarande inte fått nog av detta garn. Det gick åt nästan två nystan donkey och ett och ett halvt tobacco, och jag stickade med stickor 3,5 mm.

 Här syns även Kjolen som allt började med, den ska ni få höra om en annan dag.


12 kommentarer:

 1. Oj vilken fin tröja och vad den passar dig bra! Gillar verkligen hur färgerna beter sig tillsammans i mosstickningen. Urtjusigt!

  SvaraRadera
 2. Verkligen effektfullt. Måste nog testa...

  SvaraRadera
 3. Grymt snyggt att använda avbruten mosstickning på en tröja/kofta -bra idé! Och väldigt fint resultat :) Du är verkligen helt awesome.

  SvaraRadera
 4. "Den tunna ollen" är verkligen fin!

  SvaraRadera
 5. Snyggt!
  I mina ögon blev det lite 50-talssuk ihop med den kjolen :)

  SvaraRadera
 6. Den där tröjan gillar jag starkt. Särskitl modellen, men strukturen är också snygg. Två bra saker, liksom. Hoppas hoppas att jag någon dag kommer över den där jättetröskeln till tröjstickarvärlden...

  SvaraRadera
 7. Så sjukt snygg tröja! Den sitter liksom sjukt bra på dig och passar kjolen och är bara superfin!

  SvaraRadera
 8. Superfin! Sån tröja skulle jag vilja ha när kommer mönstret?

  SvaraRadera
 9. Som allt annat du stickar, så fin, så fin så fin!

  SvaraRadera