onsdag 6 november 2013

Klänningen. Så här blev det alltså, detta är den första klänning som jag har sytt och blivit nöjd med. Det ni! Dessutom har det redan hunnit bli en till...

Mönstret är Hawthorn från Colette patterns, och jag kan bara säga bra saker om detta mönster! Dels så sitter klänningen fantastiskt utan att jag behövt ändra något och jag älskar modellen. Dessutom så följer det med en fullständig sömnadsbeskrivning som gör att det blir lätt som en plätt att sy. Detta är alltså första gången jag köper ett symönster som jag skriver ut själv, och det skulle kunna bli det sista eftersom jag nog aldrig behöver sy andra klänningar än denna, jag kommer att använda detta mönster som grund för mycket.

Tyget är 100% lin och det gick åt ca 2,5 meter. Jag tycker om att klä mig i lin, det faller så fint och är väldigt skönt.

10 kommentarer:

 1. Den blev fantastiskt fin! Är den så lätt att t o m jag skulle klara av den alltså?

  SvaraRadera
 2. Åh, jag förstår att du gillar mönstret! Klänningen blev ljuvlig! Jag undrar som Maria - skulle jag som ganska novis på att sy klara den?

  SvaraRadera
 3. Så fin den blev! Jag har också köpt mönstret, nu ska jag bara klippa ut den hundrafemtioelva papperlapparna och tejpa ihop den innan det kan bli någon klänning..och köpa tyg!

  SvaraRadera
 4. Så fin!
  Förstår att du vill fortsätta använda det.
  Jag har ett gammalt favoritmönster till en helknäppt klänning som jag använt många ggr och inte tröttnat på än. Bra med sådana!

  SvaraRadera
 5. Gud den är ju perfekt! Ser ut som något man skulle kunna köpa på Gudrun Sjödén (och jag menar det på bästa möjliga sätt). Var har du köpt lintyget?

  SvaraRadera
 6. Och lin klär i Viffla ;-)

  SvaraRadera
 7. ...sitter som ett smäck...bra med modeller man kan hålla sig till...nytt tyg = ny klänning...

  SvaraRadera
 8. Maria och Sara: Tack så mycket! Ja, det tror jag absolut! Jag har bara sytt misslyckade klänningar och superenkla kjolar förut. Det enda knepiga är att sätta sig in i sytermer på engelska, men det är som med stickning - bara man lär sig det en gång så sitter det sen, och då har en hel värld öppnat sig. Ni kan ju alltid kontakta mig om ni undrar över något i mönstret. :)

  Anna: Tack! Vad roligt att du också ska sy en. Haha, att klippa och sätta ihop allt tog 1/3 av den totala tiden för klänningsprojektet. Men det är så värt!

  Eva: Tack! Ja, jag är så nöjd att ha funnit det ultimata mönstret.

  Stina: Tack, jag håller med! Tyget är köpt på en medeltidsmarknad, jag kommer tyvärr inte ihåg vad försäljaren hette.

  Brita: Tack!

  SvaraRadera
 9. Den är så himla fin. Jag tror jag ska ta ditt råd och skicka efter mönstret. Det kanske sätter fart på sylusten igen. Nu är det vara stickning som känns kul :)

  SvaraRadera