måndag 4 november 2013

Världens bästa syfestival

 Syfestivalen var helt fantastisk! Jag var faktiskt där två dagar, på fredagen med ett stickgäng och då blev det väldigt mycket inhandlat, på söndagen var jag där med Ingrid från Solkustens Spinnverkstad och tog det lugnare. Bland annat träffade jag fantastiska Petra och Mia. Det var första gången jag mötte andra stickbloggare som jag följt länge och det var så himla roligt! Bilden är lånad av Mia.
 Jag köpte skamlöst mycket garn. Faktum är att jag aldrig köpt så mycket garn på en gång samtidigt. Här två färger av ett tweedgarn med ull och kashmir från Magasin duett som Petra har ett tillfälligt parti av.
 Colinette jitterbugg i en underbar röd färg som jag inte lyckades fånga. Den är mörkare, inte alls så orange. Det ska bli spännande att sticka av detta, har aldrig stickat i jitterbugg förut.
 Jag träffade även Tant Kofta och köpte rött angorett. Den är egentligen mer dämpad. Svårt med rött!
 Jakgarn från Stäket. Frrrruktansvärt mjukt!
 Tant Koftas regnbågskit.
Debbie bliss tweed - med ull och angora.

Hmm. Jag erkänner: det är mer än på bilderna. Det är så att det räcker till en kofta av varje garn (utom regnbågsgarnet).
Som om det inte räckte åkte jag sedan till huset på landet med hela släkten, och där ligger ju Solkustens spinnverkstad. Det blev mer garn. Här ovan mörkgrått och rött som jag tänkte sticka kofta av - men det röda hade jag sedan tidigare. Det är spunnet hos Solkustens spinnverkstad men färgat av någon annan som jag tyvärr inte kommer ihåg vad hon heter.
Och brunt! Ingrid har börjat spinna naturbrunt i två nyanser, ljust och mörkt. Detta är den mörka. Det ska också bli en kofta. Hehe, nu blir det koftor av.

7 kommentarer:

 1. Härligt Linnéa! Ser fram emot när vi ses nästa gång! Kram!

  SvaraRadera
 2. Härligt säger jag också!
  Och TACK - känner mig ju riktigt sansad som bara kom hem med garn till 3 koftor :)
  (Så glömmer vi sockorna. den, troliga, sjalen, torgvantarna, sjalkitet från Åsa o lite annat....)

  SvaraRadera
 3. ...garn kan man väl aldrig köpa för mycket av (?) :)...

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra inköp! Blir många härliga timmar med stickningen i händerna, härliga färger som piggar upp i vintermörkret.

  SvaraRadera
 5. Och det var så roligt att träffa dig också!!! Vi hörs snart!

  SvaraRadera
 6. Jag missade dig, men jag missade inte din Siri-kofta som var alldeles. underbar Garnskåpet är alldeles överfullt just nu, men bara garnlagret sjunkit undan så...

  SvaraRadera
 7. Syfestivalen har lätt den inverkat på en, att man köper helt galna mängder med garn. Synd att jag missade dig där men jag såg dina fina koftor i alla fall!

  SvaraRadera